Kurz audítor bezpečnosti potravín podľa ISO 22000:2005
Cesta k úspešnému rozvoju potravinárského priemyslu vedie cez zabezpečenie kvality a bezpečnosti potravín.
Kvalita a bezpečnosť výroby sú kľúčom ku konkurencieschopnosti firiem, ktoré v tomto obore podnikajú. V súčasnej dobe sa za účelom presadenia sa v silnej konkurencii dostáva do popredia zabezpečenie bezpečnosti potravín podľa medzinárodne uznávaných noriem.
Cieľ kurzu:
Cieľom kurzu je predstaviť účastníkom požiadavky normy ISO 22 000:2005 a to hlavne v porovnaní s právnymi predpismi a s požiadavkami normy ISO 9001:2015. Účastníci kurzu si doplnia svoje znalosti v systéme manažérstva bezpečnosti potravín, ktoré im umožnia zlepšenie existujúceho zavedeného systému HACCP a splnenie požiadaviek zákazníkov.
Obsah kurzu:
- Význam systému manažérstva bezpečnosti potravín
- Základné právne predpisy vzťahujúce sa k potravinám
- Normy a štandarty vzťahujúce sa k systému manažérstva bezpečnosti potravín
- Termíny a definície ISO 22 000:2005
- Zoznámenie sa s požiadavkami normy ISO 22 000:2005
- Požiadavky na dokumentáciu
- Osobná angažovanosť a aktivita manažmentu
- Politika bezpečnosti potravín, plánovanie, zodpovednosť a právomoc
- Interná a externá komunikácia
- Pripravenosť a reakcia na nepredvídanú udalosť
- Preskúmanie systému manažérstva vrcholovým vedením
- Riadenie zdrojov, ľudské zdroje, infraštruktúra, pracovné prostredie
- Plánovanie a realizácia bezpečných produktov
- 7 základných princípov HACCP
- Programy nevyhnutných predpokladov
- Predbežné kroky umožňujúce analýzu rizika
- Analýza rizika
- Vytvorenie prevádzkových programov, nevyhnutných predpokladov
- Plánovanie overenia
- Systém sledovateľnosti
- Riadenie nezhôd
- Validácia, overovanie a zlepšovanie systému manažérstva bezpečnosti potravín, validácia kombinácie ovladaných opatrení, riadenie monitorovania a merania, overovanie a zlepšovanie systému manažérstva bezpečnosti potravín
- Vzájomný vzťah medzi ISO 9001:2015 a ISO 22 000:2005
- Vzájomný vzťah medzi HACCP a ISO 22000:2005
- Certifikácia podľa ISO 22000:2005
- Predstavenie základných požiadaviek ďalších štandartov: BRC, IFS, BRC pre obaly, EurepGAP, GMP
Kurz je určený:
Pre predstaviteľov vedenia v potravinárských firmách, manažérov bezpečnosti potravín, vedúcich pracovníkov potravinárskej výroby, interných audítorov kvality a HACCP.
Pre registráciu na požadovaný termín kliknite na miesto kurzu.